Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Tanulmányi kirándulás 3. a - 2020.09.22

3.a osztály szeptember 22-én (kedden) tanulmányi kiránduláson vett részt  Borjádi Zrt. telephelyén. Megérkezésünkkor helyben készített termékekkel, kakaóval, joghurttal vártak bennünket a zrt. dolgozói. Tanulmányi kirándulásunkon megtekinthettük a Tejüzemet. Itt rövid tájékoztatót kaptunk a gyártott termékekről, munkafolyamatokról, tejipari gépek működéséről.

Ezt követően az Állattartó telepet jártuk körbe. A telep vezetője sok hasznos információt osztott meg a gyerekekkel az állatok táplálásáról, a fejésről, szaporodásáról, betegségükről, az állattartó telep dolgozóinak feladatairól. Nagy sikere volt az állatsimogatónak, különösen a kisborjúk esetében.

A továbbiakban mezőgazdasági gépeket (traktor, kombájn) mutattak be nekünk a dolgozók. Ezekbe be is ülhettek a gyerekek. A telepen egyéb gépeket is megnéztünk, különösen nagy élmény volt, amikor az osztály tanulóit a markoló kanalába ülve magasba emelték.

Tartalmas, élménydús nap volt!

Köszönetünket fejezzük ki a Borjádi Zrt. dolgozóinak a kedves fogadtatásért; valamint a Borjádi Önkormányzatnak, az utaztatás lebonyolításáért!

Hasznos linkek