Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Kelet-Mecsek Mozaik projekt, Máré vára 4.a - 2021.10.22.

A 4.a osztály tanulói ebben a tanévben a Kelet-Mecsek Mozaik projektben vesznek részt, amely négy állomásból áll. Két állomást már teljesítettek az osztály tanulói. Első állomás Máré-vár-Várvölgy, 2. állomás: Óbányai Német Nemzetiségi Tájház-Óbányai-völgy-Kisújbánya-Cigányhegyi-kilátó.

A Kelet-Mecsek ismert kirándulóhelyeinek, jelentősebb túraútvonalainak, településeinek bejárásával megismerkedünk a környék természeti, növénytani, állattani, víztani, kőzettani, történeti, kultúrtörténeti, vallástörténeti, tájképi értékeivel. Mivel iskolánkban kiemelt fontosságú a német nemzetiségi nyelvoktatás, a német nemzeti kultúra megismerése és a hagyományok ápolása, így az is a projekt részét képezi. A természeti környezetben történt közvetlen tapasztalatszerzést követően osztálytermi körülmények között dolgozzuk fel a megszerzett ismereteket.  A tudástartalmak bővítésén túl, kreatív-, és gasztronómiai programok, játékok, sport….stb. színesítik a tanítást. 

A Máré-vár- Várvölgy projekt keretein belül a vár látogatása során megismerkedhettünk a vár történetével, majd felmentünk a Gyilokjáróra, ahonnan gyönyörű kilátás tárult elénk. A Várvölgy növény-és állatvilágának, valamint forrásainak megismerése irányított feladatok segítségével történt, egy turistaútvonal bejárása során.

Hasznos linkek